ورزشگاه های معتبر جهان که از چمن مصنوعی فوتبالی استفاده می کنند

به نقل از سایت منبع که در انتها ذکر شده است صبح تازه گزارش میدهد
ورزش فوتبال یکی از محبوبترین ورزشها در میان مردم سراسر جهان است. از گذشتههای دور تا عصر حاضر، افراد مختلف در شهر و روستا این ورزش را دنبال میکنند. این علاقه و محبوبیت سبب شد که کارشناسان همواره به دنبال برگزاری این بازی به بهترین شکل باشند. یکی از نکات مهم در این زمینه، زمینهای چمن و کاشت چمن طبیعی است. از آنجا که بسیاری از کشورها دارای شرایط جوی نامناسب و یا زمینهای غیراستاندارد هستند، اندیشۀ ایجاد چمن مصنوعی فوتبالی در سال ۱۹۶۰ توسط کشور آمریکا شکل گرفت. چمن مصنوعی ورزشی نوعی کفپوش است که دارای شباهت زیادی به چمن طبیعی کاشتهشده است. خشکسالیهای فراوان و مداوم در سراسر جهان، کمکم باعث رشد این تفکر و پیشرفت این صنعت گردید. اگر به دنبال شناخت زمینههای تولید این محصول، مزایا و ویژگیهای آن و همچنین ورزشگاههایی که از این صنعت استفاده میکنند هستید، لطفاً تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
چمن مصنوعی فوتبالی چیست؟
چمن مصنوعی نوعی الیاف است که با شبیهسازی چمن طبیعی تولید میشود. این محصول برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ در فلوریدای آمریکا مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت. سپس در سال ۱۹۶۴ برای اولین بار در مدرسهای در رودآیلند، بهصورت آزمایشی اجرا شد. امروزه تولید و استفاده از این محصول بهصورت گستردهای رواج پیدا کردهاست و نمیتوان آن را صرفاً یک کفپوش در پارکها و یا ابزاری برای بازی کودکان تصور کرد. تولید این محصول در رنگها، بافتها و ارتفاعهای مختلف صورت میپذیرد تا شما با توجه به نیاز خود از آن استفاده کنید. چمن مصنوعی فوتبالی نیز محصولی است که طبق استانداردهای فیفا تولید میشود و کاملاً موردتأیید است. این چمن در بسیاری از ورزشگاههای بزرگ دنیا مورد استفاده قرار میگیرد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
علل توجه به چمن مصنوعی در فوتبال
از زمان شکلگیری ورزش فوتبال به شکل حرفهای، کاشت چمن طبیعی نیز مورد توجه قرار گرفت. این چمن بهترین شرایط را برای بازی دارد و ورزشکار کمترین آسیب را در چنین زمینی تجربه میکند. آنچه سبب توجه به چمن مصنوعی فوتبالی گردید، شرایط مختلف اقلیمی بود که برخی کشورها با آن مواجه بودند. در برخی از کشورها مانند روسیه، قسمتهای شمالی آمریکا و بسیاری مناطق دیگر، نیم بیشتری از سال هوا بارانی است. بنابراین نگهداری چمن طبیعی کار دشواری است. نکتهٔ دیگر بروز خشکسالی گسترده در سراسر جهان است. این خشکسالی بهصورت مداوم ادامه پیدا کرد و حفظ چمن طبیعی را با معظلات جدی روبهرو ساخت. نکتهٔ مهم درمورد چمن مصنوعی برای زمین فوتبال، این است که دارای مقاومت بسیار بالایی است، از این جهت جایگزین مناسبی برای چمن طبیعی است. بحران آب را میتوان از دیگر علل توجه به این محصول دانست، زیرا چمن مصنوعی نیازی به آبیاری ندارد. دشواریهای ذکرشده همگی زمینه را برای تولید این نوع از چمن فراهم کردند. به طوری که امروزه با استقبال عمومی در سطح گستردهای روبهرو است.
مزایای استفاده از چمن مصنوعی در زمین فوتبال
پس از اندیشۀ ایجاد چمن مصنوعی فوتبالی، مزایای مختلف این محصول سبب شد که در سطح گستردهای تولید شود. در یک اقدام آزمایشی، چمن مصنوعی در مدارس اجرا شد و با استقبال بسیار زیادی مواجه شد. امروزه شاهد اجرای آن در تمام پارکهای محلهای در شهر و روستا هستیم. دلیل این استقبال، مزایای بیشمار این محصول است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
-
شرایط نگهداری آن نسبتبه چمن طبیعی بسیار راحتتر است.
-
مزیت اقتصادی، به طوری که نسبتبه چمن طبیعی مقرونبهصرفهتر است.
-
عدم نیاز به کوددهی، آبیاری، سمپاشی و… که باعث حفظ محیطزیست نیز میشود.
-
پایداری و مقاومت بالای این محصول در برابر اشعۀ خورشید و گرما.
-
پایداری و مقاومت در برابر سرما در فصل زمستان.
-
پایداری و مقاومت در برابر حریق و آتشسوزی.
-
تراکم بالا و ظاهر مناسب برای ورزشگاهها.
-
شرایط نصب آسان و امکان نصب در هر زمینی.
-
عدم نیاز به استراحت و قابل استفاده در تمام ساعات شبانهروز.
-
داشتن طول عمر بالا به مدت زمان حداقل ۱۰ سال.
ورزشگاههای بزرگ جهان با چمن مصنوعی فوتبالی
آن زمان که زمینهای فوتبال از شکل خاکی به نوع چمن طبیعی تغییر شکل دادند، شاید کمتر کسی گمان میکرد که روزی محصولی تحتعنوان چمن مصنوعی فوتبالی بتواند جایگزین چمن طبیعی گردد. به دلایل گوناگون جوی، اقتصادی، محیطزیستی و… اندیشۀ چمن مصنوعی شکل گرفت. این محصول ابتدا از جنس نایلون تولید میشد که صدمات جدی برای بازیکنان به دنبال داشت. درنهایت در سال ۱۹۸۰، چمن مصنوعی ورزشی از جنس پلیاتیلن تولید گردید که مقاومتی کمتر از نایلون داشت و آسیب ناشی از آن نیز کمتر بود. پیشرفت در تولید این محصول چه از نظر جنس و چه از نظر رنگ، ضخامت، تراکم و… باعث شد که امروزه ورزشگاههای بزرگی در دنیا از این صنعت استفاده کنند. این ورزشگاهها عبارتاند از:
این ورزشگاه که در ماساچوست ایالات متحدۀ آمریکا قرار دارد، در سال ۲۰۰۶ دچار یک بارندگی شدید گردید که به دنبال آن چمن ورزشگاه تخریب شد. از آن به بعد چمن مصنوعی جایگزین چمن طبیعی گردید و طبق استانداردهای فیفا اجرا شد.
-
ورزشگاه سنچوری لینک فیلد:
منطقهٔ واشنگتن همواره در معرض برف و بارانهای شدید قرار دارد و همین مسئله سبب شد که این ورزشگاه محصول نامبرده را به دلیل شرایط آسانتر در نگهداری و مقاومت بالا نسبتبه چمن طبیعی ترجیح دهد. این ورزشگاه اولین ورزشگاه لیگ ملی فوتبال آمریکا با چمن مصنوعی بود.
-
ورزشگاه مارسل پیکوت:
ورزشگاه مارسل پیکوت در فرانسه واقع شدهاست و دلیل استفاده از چمن مصنوعی در آن، بهرهمندی از امکانات بروز در این ورزشگاه است. ضرفیت آن ۲۰ هزار نفر است و پس از بازسازی در سال ۲۰۰۳، به تکنولوژی چمن مصنوعی مجهز گردید.
-
ورزشگاه دینو مانوزی:
این ورزشگاه یکی از قدیمیترین بناهای کشور ایتالیا است. استفاده از چمن مصنوعی برای زمین فوتبال در بنایی که قدمت زیادی دارد، آن را کاملاً به یک زمین مدرن تبدیل کردهاست.
-
ورزشگاه زوزدا:
این محصول برای ورزشگاه ۱۷ هزار نفری زوزدا بهترین انتخاب بود. این ورزشگاه در شهر پرم روسیه قرار دارد که بیشتر ایام سال درگیر بارش برف و بارانهای شدید است. بنابراین استفاده از چمن مصنوعی، تابع شرایط اقلیمی این شهر بود.
همانطور که گفته شد، ورزشگاههای بزرگ و مهمی در سراسر جهان از صنعت چمـن مصنوعی استفاده میکنند که هرکدام دلایل خاص خود را دارند. گاه استفاده از چمن مصنوعی فوتبالی از سر اجبار و به دلایل اقتصادی یا جوی است و گاه استفاده از امکانات بروز و بازسازی ورزشگاهها، زمینه را برای بهرهمندی از آن فراهم میکند. آنچه اهمیت دارد، کیفیت چمن مصنوعی و رضایت عمومی است که توانسته است کسب کند.
چمن مصنوعی؛ رقیب چمن طبیعی در فوتبال
چمن مصنوعی نامی آشنا در ذهن هر مخاطب است. کمتر کسی امروزه وجود دارد که این محصول را ندیده باشد یا نشناسد. برخلاف تصور برخی از افراد، چمـن مصنوعی تنها برای زیباسازی و یا بازی کودکان طراحی نشده است. این محصول در سراسر دنیا مورد استقبال قرار گرفته و تولید آن به شکل گستردهای انجام میشود. امروزه ورزشگاههای بزرگ دنیا پوشیده از چمـن مصنوعی هستند و علت آن را میتوان در مزایای بیشمار این محصول دانست. مزایایی ازجمله مقاومت، نصب آسان، طول عمر بالا، پایداری در برابر سرما و گرما، بهصرفه بودن و… همگی سبب توجهٔ ویژه به چمـن مصنوعی فوتبالی شدهاست. اندیشهٔ تولید این محصول در سال ۱۹۶۰ در ایالات متحدهٔ آمریکا شکل گرفت. اما به سرعت توانست در سراسر دنیا مورد استقبال قرار گیرد./۵۰۰۲۰۲
منبع خبر harfetaze.com