[ad_1]
رجبعلی قربانزاده، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری در استفاده از ظرفیتهای سواحل مکران برای توسعه همه جانبه و پایدار و جامع نگر، مطالعات گوناگونی از دهه 70 در حوزه بخش کشاورزی و شیلات انجام شده است.
وی افزود: سازمان شیلات ایران از دیر باز دارای سابقه فعالیت در منطقه سواحل مکران به ویژه در حوزه صید و صیادی بوده است و بعد از سال 1368 بیش از 14 بندر صیادی با هدف ساماندهی حدود 40 هزار صیاد و 4 هزار شناور صیادی در حوزه مکران احداث نموده است.
دبیر کمیته توسعه سواحل مکران در سازمان شیلات ادامه داد: پس از تشکیل دبیرخانه شورای توسعه مکران، در مرداد ماه 1395 وزارت جهاد کشاورزی با انتخاب مشاور در حوزه بخش کشاورزی اقدام به تدوین طرح جامع بخش کشاورزی در کارگروه توسعه زیربنایی سواحل مکران نمود که در این طرح به بررسی و شناسایی ظرفیتهای توسعه زیربنایی بخش کشاورزی در منطقه مکران پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: کل اعتبار مورد نیاز برای اجرای 21 پروژه بخش کشاورزی در حوزه مکران در قالب طرح های 5 و 15 ساله حدود 3662 هزار میلیارد ریال برآورد شده است که مبلغ 500 هزار میلیارد ریال آن از محل درآمدهای عمومی دولت و مبلغ 3162 هزار میلیارد ریال از محل تسهیلات و آورده بخش خصوصی تأمین میشود.
قربانزاده درباره اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه های بخش کشاورزی و شیلات در سال 1402 را 70 هزار میلیارد ریال دانست و گفت: اعتبار مورد نیاز طی نامه رسمی توسط معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران و نماینده تام الاختیار وزیر در شورای توسعه سواحل مکران به دبیر خانه توسعه سواحل مکران ارسال شده است.
قربان زاده درباره روند پیشرفت پروژههای بخش کشاورزی در منطقه مکران گفت: بهسازی بنادر صیادی رمین، تنگ، بریس و کنارک در استان سیستان و بلوچستان از پیشرفت خوبی برخوردار است و در صورت تامین منابع در پایان سال 1403 کلیه این بنادر تکمیل خواهند شد.
دبیر کمیته توسعه سواحل مکران در شیلات اظهار داشت: محوطه سازی و تأسیسات سوخت رسانی و ساختمانها در بندر گوگسر در حال انجام است و مطالعات لایروبی و مکانیابی احداث بندر کلاهی انجام شده است و مشکل تامین اعتبار برای عملیات اجرایی دارد که در صورت تامین منابع فراخوان برای انتخاب پیمانکار در سال جاری انجام میشود.
وی گفت: اقدامات مناسبی ازجمله لایروبی کانالهای آبرسان، احداث و بهسازی جاده های دسترسی، تعمیر و تعویض دریچهها و برق رسانی مزارع صورت گرفته است اما به دلیل بروز حوادث غیر مترقبه و بیماری لکه سفید میگو، طوفان و سیل سال 1398 بهره برداران این مجتمع دارای بدهی معوق، بالغ بر 70 میلیارد تومان به سیستم بانکی است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان شیلات ایران گفت: بر اساس مطالعات انجام شده امکان توسعه پرورش میگو در حوزه سواحل مکران بالغ بر 72 هزار هکتار است که در حال حاضر حدود 12 هزار هکتار زیر ساخت آن آماده شده است.
انتهای پیام/
منبع اخبار اقتصادی | آخرین و مهمترین اخبار اقتصادی | خبرگزاری تسنیم | Tasnim